ПОВИКОТ НА ДИВИНАТА

ПОВИКОТ НА ДИВИНАТА

ден. 100.00

Инспириран од авторовото искуство од Златната треска, овој роман ги претставува свирепата борба за опстанок и исконските инстинкти што се присутни отсекогаш кај животинскиот свет, па и кај човекот. Главниот јунак е Бак, едно питомо и цивилизирано куче кое одеднаш е фрлено во суровоста на студениот север на Алјаска. Украден од неговиот пријатен и топол дом во Калифорнија, Бак е продаден и однесен да влече запреги, каде што набргу го научува законот на посилниот и на стапот. Но ваквите околности ќе го научат да стане посилен и полукав од другите кучиња. И токму кога има можност повторно да се врати во цивилизацијата, Бак почнува сѐ појасно да го чувствува повикот на своите далечни предци...

96 стр., 12.5 Х 20 см., брош.