Најубавите светски митови

Најубавите светски митови

ден. 199.00
ден. 150.00
Заштеди: ден. 49.00

Во оваа книга се застапени оние митови во кои се објаснува значењето на низа термини, личности или појави  кои, како пословични изрази, се присутни во нашето секојдневие: Сизифова работа, Ахилова пета, Танталови маки, Тројански коњ, Авгиеви штали, Пандорина кутија, Едипов комплекс... Читателот ќе се сретне и со многу други имиња и термини: Нарцис, Орфеј, Титани, Амор, Олимп, Посејдон, нектар, амброзија, музи, сирени... кои ќе му отворат можност за размисла и за усвојување на нови знаења.

144 стр., 12,5 х 20 см., брош.